Zelfstandig werkend kok

Cafe Restaurant Mauve Werken in de leukste Brasserie & Bar van Laren? Kom bij Mauve!

de student gaat onder toezicht van leermeester Chef-Kok Chris Santner, Sous-Chef Tom Wieten of leermeester Peter Voogd alle kneepjes van het vak leren. Pocheren van eieren tot het bereiden van luxe hapjes. Fileren van vis tot het bereiden van een oer Hollandse entrecote. Dit doen we hoofdzakelijk in de ochtend (MIS) want vanaf 13:00 is de zaak vol met hongerige gasten. Ene dag sta je aan de koude kant, dan aan de warme maar vergeet niet het dessert gedeelte waar de heerlijkste gerechten worden bereid. De werkplaatsen blijven natuurlijk schoon. Je leert dus ook hoe dit in de praktijk goed verloopt.

Naar wie zijn wij op zoek?

Brasserie & Bar Mauve is een druk bedrijf en één van de belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken, naast werklust, is stressbestendigheid! Creativiteit is vanzelfsprekend belangrijk maar wij omarmen het begrip "less is more". (H)eerlijk en dagvers koken zonder e-nummers staat hoog in het vaandel. We koken niet uit pakjes maar bereiden onze sauzen en jus zelf. We werken in een team dus je bent en echte teamplayer. Je helpt je collega. Ook de bediening of spoelkeuken. Een team, één taak!

Wat biedt het bedrijf?

Brasserie & Bar heeft een zeer professioneel team. Zowel in bediening als keuken. Een gezonde mix van jong en "oud". Ervaren tot minder ervaren. Management bestaat uit de eigenaar, 2 bedrijfsleiders, de Chef en de sous Chef. Je voelt je direct thuis in het team. Als in vele bedrijven geldt....wat je er zelf instopt, krijg je altijd dubbel terug. Dat wordt snel gezien en hierdoor krijg je ook snel waardering en respect. Ben jij zo'n teamplayer, dan ligt de wereld aan je voeten. Je kunt snel doorgroeien tot zelfstandig werkend kok, of wellicht naar (sous) chef. Daarnaast beschikken we over een tweede bedrijf (kookstudio) waar je ook zou kunnen werken. Voor kleine groepen koken onder toezicht van een ervaren Chef.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder