Manager / ondernemer horeca

Restaurant M Leerling manager ondernemer horeca

De Manager horeca voert zijn werkzaamheden uit in een context van eten, praten, slapen, drinken, diensten en een omgeving waarin het verkopen van gastvrijheid centraal staat. Het zich hiervan bewust zijn is bepalend voor zijn beroepshouding. Typerend voor zijn beroepshouding is dat hij gericht is op commerciële effectiviteit: hij is dus gastgericht. Een tweede aspect van de typerende beroepshouding is de interpersoonlijke effectiviteit: hij is dus sensitief en sociaal communicatief, flexibel en empathisch, is gericht op netwerken, het welzijn van medewerkers, op samenwerking en staat achter de Nederlandse horeca teamgeest. De Manager horeca toont operationele effectiviteit: hij is dus gericht op resultaten, organiseert processen, heeft overzicht, en controleert kwaliteit en resultaten van werkzaamheden. Tevens toont hij persoonlijke effectiviteit: hij is oprecht, consequent, zelfkritisch, stressbestendig, enthousiast, creatief en innovatief.

Naar wie zijn wij op zoek?

• Conflicthantering • Controleren • Delegeren • Engels: gesprekken voeren, lezen, luisteren, schrijven en spreken • Feedback geven en ontvangen • Motiveren en stimuleren • Nederlands: gesprekken voeren, lezen, luisteren, schrijven en spreken BCP Manager Horeca Pagina 21/27 Staat achter de Nederlandse horeca • Onderhandelen • Onderhoudsschema’s • Ontwikkelen van een leiderschapsstijl • Problemen oplossen • Productietechnieken • Rekenen: getallen, verbanden en verhoudingen • Serveertechnieken • Sociale vaardigheden • Verwerven van draagvlak

Wat biedt het bedrijf?

Bij wederzijdse blijheid kan je worden aangenomen voor zowel 0-uren als fulltimer. Je komt erachter dat wij een hecht team is waar je meer vind dan alleen collega's.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder