Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Bel Ami Droomleerplaats voor leerlingen die gaan voor kwaliteit en service

De student gaat eerst mee draaien in en wennen aan ons bedrijf, aan ons systeem en aan onze collega's. Waarna de student, indien mogelijk, elke dag een taak heeft zoals andere medewerkers, daarnaast wordt ruimte gemaakt voor begeleiding, gesprekken en opdrachten vanuit school. We gaan de theorie in de praktijk uitvoeren, kijken wat daar voor nodig is en hoe past dat bijvoorbeeld in ons bedrijf.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student is allereerst leergierig en geinterresseerd in het vak en gekozen richting, hierbij is een actieve houding en kennis van manieren en etiketten een pre! Verder wordt wel wat uithoudings- en doorzettingsvermogen verwacht maar daar naast ontstaat wel een leuke werksfeer met collega's met dezelfde instelling. Collegialiteit staat bovenaan.

Wat biedt het bedrijf?

We bieden een veilige, mooie werkplek, waar zeer veel te leren valt. Wanneer er een goede, functionele werkrelatie is, is er altijd een mogelijkheid voor een vaste of parttime aanstelling

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder