Leidinggevende bediening

Hotel Papendal Gastheer/-vrouw, Leidinggevende bediening, Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

De student gaat ervoor zorgen dat gasten zich welkom voelen in het hotel. Dit gaat hij/zij doen in bijvoorbeeld het restaurant, de bar, of op 1 van onze evenementen. Je ontvangt ze hartelijk en bedient te attent. Jij bent steeds op de juiste momenten aanwezig om het ze naar de zin te maken. Als gasten niet weten wat ze moeten kiezen, geef jij advies. Soms zijn gasten niet tevreden, maar dan zorg jij ervoor dat ze toch met een tevreden gevoel naar huis gaan. Hotel Papendal biedt een diverse stage. Werken en leren op verschillende afdelingen, dat maakt Papendal uiterst geschikt en interessant voor een student. Wij zijn op zoek naar een student die gastvrij en behulpzaam is. Je luistert naar de wensen van de gasten en geeft advies. je werkt veel met collega's dus collegialiteit en kunnen werken in team verband is erg belangrijk.

Naar wie zijn wij op zoek?

Gastvrij Goed in communicatie Flexibel Collegiaal Kennis van eten en drinken Gasten ontvangen en bedienen En natuurlijk een grote dosis enthousiasme zodat we er samen een mooie stage van kunnen maken!

Wat biedt het bedrijf?

Wanneer een student binnen komt als stagiair(e) bieden wij de alle mogelijkheden en handvaten om van jou stage, een succes te maken. Zodra dat (vanuit beide oogpunten) gelukt is, kijken we naar doorgroeimogelijkheden. Dit kan zijn; Flexer op de F&B/ banqueting afdeling, Allround F&B medewerker (40 uur), of wellicht wel een andere richting binnen het hotel (Keuken of Front office)

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

lees verder