Kok

Pannenkoekenhuis Frittella Papendrecht Interne koksopleiding inclusief leerplaats met extra begeleiding

De student gaat werken in de keuken van het leukste pannenkoekenhuis in de Drechtsteden. Met een ruime kaart (200 pannenkoeken) en daarnaast vele andere lunch en hoofdgerechten is er genoeg uitdaging voor een startende kok om de kneepjes van het vak te leren. Onder leiding van onze ervaren leermeester en samen met alle collega's in de keuken maak je kennis met alle hoeken van de keuken. Van de koude kant met voor- en lunchgerechten, desserts, bordopmaak tot de warme kant waar je de frituur, het fornuis en de pannenkoekencaroussel leert bedienen. We maken alles zoveel mogelijk zelf waardoor je verschillende technieken en receptuur kunt oefenen. We bieden deze leerplaats inclusief interne MBO 2 opleiding. Dat wil zeggen dat je zowel de opleiding als de leerbaan bij ons kunt volgen. Zo houden we nauw contant met de docenten en is de opleiding laagdrempelig om te volgen, omdat alles op deze locatie gebeurd.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student dient gemotiveerd te zijn en in bezit van een Entree of VMBO diploma. Ook moet je willen werken in teamverband.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt een gezellige werkplek en een leuk keukenteam om te versterken. Fouten maken mag, daar leer je van. We bieden extra begeleiding en maatwerk. Als leerbedrijf werken we vooral met mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. We bekijken dan ook de mogelijkheden voor een betaalde baan. Dit is mogelijk vanuit verschillende indicaties: doelgroepenregister, beschut werk, dagbesteding, garantiebaan etc. Voor meer informatie over het traject kun je altijd contact opnemen. We staan ook altijd open voor een meeloopdag.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder