Sociaal werker

Stichting Vitalis Maatjes "Ontdek een dynamische stage bij Stichting Vitalis Maatjes! We zoeken een ondernemende en enthousiaste stagiaire voor maximaal 4 uur per week. Zet je in voor kwetsbare jongeren en laat jouw energie stralen. Meld je aan en maak het verschil!"

Stichting Vitalis heeft een geweldige stage voor studenten die maximaal 4 uur per week beschikbaar zijn. Je gaat samen met een maatje toffe activiteiten bedenken en uitvoeren voor kwetsbare jongeren (5-18 jaar). Meld je snel aan via onze website! Na goedkeuring en verplichte VOG, referentenonderzoek, en training in Leiden/Den Haag, zoeken wij een match. Huisbezoeken horen er ook bij, en we vragen voor alle bewoners op dat adres een VOG aan. Bij slecht weer mag je maatje namelijk mee naar huis voor een activiteit. Deelname aan gezellige vrijwilligersbijeenkomsten is mogelijk. Een geweldige kans om ervaring op te doen, en dat allemaal binnen maximaal 4 uur per week!

Naar wie zijn wij op zoek?

1. *Goed Hart:* Toewijding aan het welzijn van kwetsbare jongeren. Compassievolle instelling en verlangen naar positieve verandering. 2. *Zelfstandigheid:* Initiatief tonen bij het bedenken en uitvoeren van wekelijkse activiteiten. Proactief en zelfstandig beslissingen nemen. 3. *Sociaal:* Sterke sociale vaardigheden, effectieve communicatie met jongeren en collega's. 4. *Ondernemend:* Ondernemende geest, bereidheid tot het initiëren van nieuwe ideeën. Creatief om activiteiten interessant en relevant te houden. 5. *Innemend:* Warm, empathisch en betrouwbaar. Opbouwen van een positieve en vertrouwensvolle band met jongeren. 6. *Enthousiast:* Positieve energie uitstralen, anderen motiveren. Activiteiten maken niet alleen educatief maar ook plezierig.

Wat biedt het bedrijf?

Als student bij Stichting Vitalis Maatjes krijg je een zelfstandige rol waarin je wekelijks contact onderhoudt met je maatje door zelf activiteiten te organiseren. We bieden ondersteuning via vrijwilligers- en stagebijeenkomsten, waar je ervaringen deelt en feedback ontvangt. Onze case manager staat altijd voor je klaar. Je hebt de vrijheid om op elk moment contact op te nemen. We waarderen jouw eigen inbreng en flexibiliteit. Continue leerervaringen, regelmatige feedback en evaluaties zorgen voor groei. Samenwerking en teamgeest zijn essentieel. Ontdek waardevolle kansen voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling!

Wat ga je leren?

  • Werken aan de aanpak van sociale vraagstukken
  • B1-K1-W1 Inventariseert de vraag naar sociaal werk
  • B1-K1-W2 Ontwikkelt een aanpak
  • B1-K1-W3 Versterkt het sociale netwerk
  • B1-K1-W4 Ondersteunt bij praktisch functioneren en participatie
  • B1-K1-W5 Zorgt voor het opzetten, uitvoeren en coördineren van activiteiten
  • B1-K1-W6 Evalueert de aanpak
  • Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Voert het beleid uit
  • B1-K2-W2 Voert administratieve taken uit
  • B1-K2-W3 Werkt aan professionele ontwikkeling
  • B1-K2-W4 Werkt aan kwaliteit

lees verder