Zelfstandig werkend kok

Herberg de Aelderstroom Leerplek beschikbaar binnen een bedrijf met een keuken waar nog écht ambachtelijk wordt gekookt met oa kruiden en fruit uit eigen boerderijtuin ( Vermelding Lekker500 in Drenthe)

Zie jij een toekomst als kok in het hogere segment al helemaal voor je en ben je leergierig aangelegd? Heb je kwaliteit hoog in het vaandel en vind je het leuk om in een inspirerende omgeving te werken? Wij willen onze keukenbrigade graag uitbreiden en zijn op zoek naar jou. Als leerling kok werk je dagelijks in de keuken van onze mooie zaak en verricht je alle voorkomende werkzaamheden in samenwerking met de chef de cuisine. DIT GA JE DOEN - Bereiden van gerechten volgens receptuur; - Mise en place werkzaamheden; - Bijhouden van de kruidentuin met de keukenbrigade; - Toezien op de naleving van de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid en hygie¨ne (HACCP); - Er samen met je team voor zorgen dat de gerechten goed en met de juiste kwaliteit tijdig bij de gasten geserveerd worden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Ben jij die enthousiaste, gedreven en energieke vakman die elke dag het beste uit zichzelf wil halen? Ben je een teamspeler, heb je doorzettingsvermogen en wil je graag je bijdrage leveren om samen met ons dynamische team onze gasten een memorabele gastronomische totaalbeleving mee te geven? Dan drinken we graag een kop koffie met je. De volgende eigenschappen en ervaringen verwachten wij van jou: - Basiskennis van kooktechnieken en producten; - Enige ervaring in het werken met ambachtelijke en verse producten; - Je bent enthousiast, flexibel en leergierig; - Je werkt graag in een team; - Je bent stressbestending; - Je hebt een professionele en servicegerichte houding met oog voor kwaliteit en je collega’s.

Wat biedt het bedrijf?

DIT BIEDEN WIJ: - Coaching en training vanuit de leermeester, de chef-kok en de eigenaren; - Een prettige en inspirerende werkomgeving; - Passende vergoeding conform de Horeca CAO; - Mogelijkheden om ervaring op te doen binnen de verschillende disciplines die wij bieden. Zoals jij zorgt voor onze gasten, zorgen wij voor jou.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder