Gastronoom / sommelier

Restaurant 56 Gastronoom/ sommelier in opleiding

De dag begint met het openen en strak zetten van het restaurant om de eerste gasten te ontvangen. Dagelijks draai je mee tijdens de lunch en het diner. Gerechten naar tafel lopen, dranken klaarmaken achter de bar en bestellingen opnemen. Voor deze specifieke opleiding zullen we je meenemen met het ontwikkelen en vernieuwen van de wijnkaart. Ook ben je bij afspraken met leveranciers om zo het beste beeld te krijgen van wat wij doen. Op dagelijkse basis heb je vooral een adviserende rol naar de gasten wat betreft de wijnkaart en willen we ook werken aan het bedenken van wijn spijs combinaties. Daarnaast maken we graag samen een plan om je persoonlijke doelen te behalen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar een spontane, vrolijke persoonlijkheid. Iemand die oog voor detail heeft en passie uitstraalt naar onze gasten. Wij willen de liefde voor werken in de horeca terug brengen. Ook zijn we op zoek naar iemand met veel creativiteit en iemand die zichzelf wil ontwikkelen. Wij geven je ook veel ruimte om dit te doen door eigen inbreng en samen te kijken naar de volgende stap.

Wat biedt het bedrijf?

Een nieuw restaurant in het centrum van Ugchelen, geopend door vader en dochter met een gedeelde passie. Wij willen innovatie koppelen aan traditie en een plek creƫren waar gezelligheid en gastvrijheid voorop staat. Door de ervaring die wij samen hebben in verschillende tijdperken kun je bij ons echt alles leren. Wij willen bijdragen aan jou loopbaan en ontwikkeling. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en wij begeleiden iedere leerling in wat hij/ zij nodig heeft. Ook is er mogelijkheid om bij ons te blijven werken onder een vast contract en door te groeien in hogere functies.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder