Meewerkend horeca ondernemer

Gochu Als iedereen het kan dan moet het jou ook lukken! Want iedereen heeft talent en wij begeleiden je!

Je wordt als leerling meegenomen door het proces van een horeca/restaurant voor de opleiding die jij volgt. Je werkt met collega's die al jaren ervaring hebben in de branche maar ook in het MBO onderwijs. Belangrijk hierbij is dat je gemotiveerd bent en dat je aan je afspraken houdt. Taken zijn erg divers.

Naar wie zijn wij op zoek?

Iedereen heeft talent en die willen wij samen met jouw ontplooien. De ene student heeft meer interesse voor de bediening, bar of keuken. We maken afspraken met elkaar hoe wij voor elkaar een win-win situatie kunnen creƫren zodat jij het maximale uit je stage kan halen en de ervaring van je collega's binnen het bedrijf. Mocht je stage goed bevallen kunnen we altijd kijken hoe wij een vervolg kunnen geven voor een evt (bij)baan.

Wat biedt het bedrijf?

Wij kunnen je van alles aanbieden, maar het belangrijkste is dat jij leuk vind wat jij doet. Iets doen met tegenzin heeft geen zin maar plezier in je werk/stage is erg belangrijk. Dit straal je ook uit aan je gasten en collega's binnen je stage bedrijf. Qua koken kunnen we je van alles leren, we hebben zowel makkelijke als luxere gerechten op de kaart. Je werkt met de nieuwste horeca materialen en er is vrijheid om mee te denken aan de menukaart. Ook zal je leren hoe het proces werkt hoe we een gerecht verzinnen voor de kaart waarbij we rekening houden met de wensen van de gast maar ook de seizoen waarin de producten verkrijgbaar zijn.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

Video Link

lees verder