Zelfstandig werkend kok

Restaurant Café Houtplaats Restaurant de Houtplaats zoekt een leergierige, enthousiaste, leerling met een horecahart

Bij Houtplaats ga je aan zowel de koude als de warme kant je ervaring opdoen. Je start aan de koude kant, waar je volledig ingewerkt gaat worden. Na de inwerkperiode stroom je door naar de warme kant. Ook mag je meedraaien aan buffetten en andere partijen. Een beeld van de koude kant: We starten om 11.00 met onze werkdag na een kopje koffie of thee. Van 11.00 tot 12.00 zetten we alles klaar voor de lunch. (mise en place maken). Van 12.00 tot ongeveer 14.30 draai je zelfstandig de lunch. Op een drukke dag sta je hier met 2 personen. Hier moeten de taken verdeeld worden. Als de lunch voorbij is, wordt het tijd voor de voorbereidingen van de avond. Vervolgens om 16.30 ga je pauze houden, een lekker en voedzame maaltijd. Rond 17.30 begint het diner. Als dat voorbij is, wordt de keuken schoongemaakt. We sluiten de dag af met een drankje.

Naar wie zijn wij op zoek?

Bij Houtplaats zoeken wij in een leerling; leergierigheid, passie voor verschillende gerechten, vlotte werkstijl en enthousiasme voor detail.

Wat biedt het bedrijf?

Wij hebben een hecht team en helpen elkaar waar nodig. Als er bij ons een vacature is na de opleiding, is er mogelijkheid tot een vaste baan.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder