Sociaal werker

Bij Stipe Stipe! Een steunpunt voor als het even niet lukt.

Wat doet STIPE? De stagiaires van Stipe helpen de jongeren om hun een zetje in de rug te geven. We bekijken samen met de jongere wat er aan de hand is en hoe zijzelf hier het beste aan kunnen werken. Vervolgens nemen wij een intake af en stellen wij een werkplan op om te werken aan de geformuleerde doelen. Waarbij helpt STIPE? Studenten/leerlingen kunnen bij ons terecht voor allerlei problemen: als ze niet lekker in hun vel zitten of onzeker, eenzaam of angstig zijn, weinig sociale contacten hebben of als ze gepest worden vragen hebben over drugs, alcohol of roken of hiermee willen stoppen thuis in een vervelende situatie zitten, bijvoorbeeld door ruzie, mishandeling of scheiding spijbelen of geen zin hebben om naar school te gaan een kort lontje hebben en daardoor snel boosheid ervaren eet- of slaapproblemen hebben vragen hebben over geld of geld problemen hebben iets vervelends hebben meegemaakt en daarover een dierbaar persoon zijn verloren etc.

Naar wie zijn wij op zoek?

Profiel van de Stagiaire: Binnen ons team zijn wij opzoek naar diversiteit. Daar waar de ene jongere goed aanslaat op een directe aanpak is de andere meer gebaat bij een luisterend oor. Dus een aanpakker, een observeerder, een doener, een denker, we zijn ze allemaal nodig. Des al niet te min is het wel van belang dat jij je mannetje/vrouwtje kan staan, dat je weet aan te sluiten bij de leefwereld van de jongeren, outreachend kan werken en een teamplayer bent. Maar het allerbelangrijkste is dat je graag met jongeren wil werken en hun dat ene zetje kan geven die ze nodig hebben. Stagewerkzaamheden De stage werkzaamheden bestaan onder meer uit: observaties, intakes, signaleren van knelpunten, trainen van sociale vaardigheden en maatschappelijk gewenst gedrag, contacten met ouders/verzorgers, docenten en samenwerkingsorganisaties. Daarnaast werken wij aan de hand van verschillende methodieken zoals oplossingsgericht, systemisch werken en motiverende gespreksvoering.

Wat biedt het bedrijf?

Stipe is een stageplek waar jij samen met je medestagiaires aan de slag gaat om jongeren te ondersteunen. Het is dus belangrijk dat je een echte teamplayer bent. Vanuit onze Stipe locaties bieden wij jou veel mogelijkheden om te leren, te ontdekken en te vormen. Gedurende je stage krijg je goede begeleiding van ervaren Social Workers die al langere tijd in het werkveld actief zijn. Ook kan je meelopen met de zorgmedewerkers binnen en soms ook buiten de school. Elke maand krijg je intervisie en/of worden er trainingen/workshops georganiseerd. Gedurende de afgelopen jaren zijn meerdere oud Stipe stagiaires weer terug gevraagd om te komen werken op de locatie of om als Stipe begeleider aan de de slag te gaan, dus wie weet!

Wat ga je leren?

  • Werken aan de aanpak van sociale vraagstukken
  • B1-K1-W1 Inventariseert de vraag naar sociaal werk
  • B1-K1-W2 Ontwikkelt een aanpak
  • B1-K1-W3 Versterkt het sociale netwerk
  • B1-K1-W4 Ondersteunt bij praktisch functioneren en participatie
  • B1-K1-W5 Zorgt voor het opzetten, uitvoeren en coördineren van activiteiten
  • B1-K1-W6 Evalueert de aanpak
  • Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Voert het beleid uit
  • B1-K2-W2 Voert administratieve taken uit
  • B1-K2-W3 Werkt aan professionele ontwikkeling
  • B1-K2-W4 Werkt aan kwaliteit

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid

lees verder