Retailspecialist

Novocom "Verover de Retailwereld: Jouw Stageplek Wacht!"

Een stagiaire retail specialist kan verwachten zich bezig te houden met: Klantenservice: Communiceren met klanten, vragen beantwoorden, en helpen bij het vinden van producten. Voorraadbeheer: Assisteren bij het ontvangen, uitpakken, en prijzen van goederen, en het bijhouden van voorraadniveaus. Visual Merchandising: Helpen bij het opzetten van winkeldisplays en etalages. Verkoopondersteuning: Leren over verkoopstrategieën en -technieken. Operationeel Beheer: Inzicht krijgen in de dagelijkse operaties van een retailbedrijf. Analyse en Rapportage: Assisteren bij het analyseren van verkoopgegevens en klantfeedback. Professionele Ontwikkeling: Deelnemen aan trainingen om essentiële vaardigheden te ontwikkelen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Voor een stagiaire retail specialist zijn de volgende kernvaardigheden essentieel: Communicatie: Duidelijk en effectief communiceren. Klantgerichtheid: Behoeften van klanten herkennen en hierop inspelen. Teamwerk: Goed kunnen samenwerken. Organisatie: Efficiënt taken en voorraad beheren. Probleemoplossing: Snel en effectief problemen aanpakken. Aanpassingsvermogen: Flexibel zijn in veranderende situaties. Digitale vaardigheden: Omgaan met relevante technologieën en systemen. Initiatief: Proactief handelen en zelfstandigheid. Leergerichtheid: Open staan voor leren en ontwikkelen. Verkoopvaardigheden: Basisbegrip van verkoopstrategieën.

Wat biedt het bedrijf?

Een bedrijf biedt een stagiaire retail specialist onder andere: Praktijkervaring: Directe betrokkenheid bij dagelijkse retailactiviteiten. Mentorschap: Toegang tot begeleiding en advies van ervaren professionals. Training: Kansen om specifieke retailvaardigheden te ontwikkelen. Netwerken: Contact met professionals binnen en buiten het bedrijf. Carrièremogelijkheden: Potentiële baankansen na succesvolle afronding. Werkervaring voor CV: Waardevolle toevoeging aan het CV. Feedback: Regelmatige beoordelingen voor persoonlijke en professionele groei. Industrie-inzichten: Kennis van actuele markttrends en bedrijfsstrategieën. Leeromgeving: Een omgeving waar leren uit fouten wordt aangemoedigd. Certificaten of Referenties: Bewijs van voltooiing en prestatie.

Wat ga je leren?

  • Verleent hospitality, adviseert en verkoopt in de verkoopomgeving
  • B1-K1-W1 Ontvangt de klant en begeleidt de klantreis in de verkoopomgeving
  • B1-K1-W2 Voert gespecialiseerde adviesgesprekken met klanten
  • B1-K1-W3 Handelt de verkoop af en/of rondt de klantreis in de verkoopomgeving af
  • B1-K1-W4 Verdiept zich in producten en diensten van de retailonderneming
  • Voert retailondersteunende en professionaliserende taken uit
  • B1-K2-W1 Werkt aan professionaliteit in de retailorganisatie
  • B1-K2-W2 Verzorgt de goederenstroom en geeft aanwijzingen
  • B1-K2-W3 Verzorgt de artikelpresentatie en/of visual merchandising
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W4 Begeleidt, ondersteunt en instrueert collega’s
  • B1-K2-W5 Doet operationele verbetervoorstellen

lees verder