Sociaal werker

Stichting Playing for Success Eindhoven Vacature stagiaire Playing for Success Eindhoven (PSV stadion & Parktheater)

Playing for Success is een uniek concept waarbij ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren worden vergroot. Samen met de kinderen (9-14 jaar) werkt Playing for Success aan het door hunzelf opgestelde leerdoel. Het streven is dat kinderen zich beter voelen over zichzelf en het hierdoor op school ook beter gaat. Playing for Success Eindhoven werkt in de WOW-omgeving van het Philips Stadion en het Parktheater. Dit zijn locaties waar buiten het schoolse kader geleerd kan worden en bijzondere ervaringen worden opgedaan. De kinderen worden bij Playing for Success met positieve aandacht door een professional en een persoonlijk begeleider (student) gecoacht. De kinderen oefenen o.a. in het voor de groep staan, met andere kinderen samenwerken, overleggen, grenzen stellen en hun mening uiten.

Naar wie zijn wij op zoek?

Taken student: - voorbereiden en uitvoering geven aan de groep(en) van die dag - je bent persoonlijk begeleider van de kinderen in "jouw" tip en top groepje. Hiervoor schrijf je actiepunten om maatwerk te leveren per kind. - Evalueren van de bijeenkomst en eigen handelen - Verslaglegging van kinderen waar jij persoonlijk begeleider van bent. - Contact onderhouden met ouders - Afstemmen met de leerkracht De centrummanager/docent verwacht dat de stagiaire ondersteuning biedt bij het uitvoeren van de activiteiten, het aangaan van individuele gesprekken met de kinderen en het signaleren van eventuele belemmeringen. Dit middels een positieve pedagogische benadering met het doel om de startkwalificaties van deze kinderen te verbeteren (op sociaal - emotioneel gebied). De stagiaire zal contacten aangaan met de ouders en de leerkracht van de deelnemers. Er verwacht de stagiaire in teamverband kan functioneren, reflecteren en feedback geven en ontvangen.

Wat biedt het bedrijf?

Je werkt in een divers team samen met stagiaires vanuit andere opleidingen. Het PfS-team bestaat uit ongeveer 15 stagiaires, 3 docenten en 1 centrummanager. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en daarmee ook veel kansen om je als professional te ontwikkelen. Werkdagen: Verdeeld van maandag tot en met vrijdag. Zijn van 8.30 uur tot 16.30 uur of van 10.00 uur tot 18.00 uur afhankelijk van welke groep je die dag draait. De stage is geschikt voor tweede, derde en vierdejaarsstudenten die minimaal 2 dagen in de week voor minimaal een schooljaar stage kunnen lopen.

Wat ga je leren?

  • Werken aan de aanpak van sociale vraagstukken
  • B1-K1-W1 Inventariseert de vraag naar sociaal werk
  • B1-K1-W2 Ontwikkelt een aanpak
  • B1-K1-W3 Versterkt het sociale netwerk
  • B1-K1-W4 Ondersteunt bij praktisch functioneren en participatie
  • B1-K1-W5 Zorgt voor het opzetten, uitvoeren en coördineren van activiteiten
  • B1-K1-W6 Evalueert de aanpak
  • Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Voert het beleid uit
  • B1-K2-W2 Voert administratieve taken uit
  • B1-K2-W3 Werkt aan professionele ontwikkeling
  • B1-K2-W4 Werkt aan kwaliteit

lees verder