Verzorgende IG

MeZa Zorg B.V. Zorg op Maat: Dynamische Stage in Thuiszorg met Focus op Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling

Werkdag - De werkdag begint meestal met een teamoverleg, waarin de taken van de dag worden besproken en cliënten worden toegewezen. - Vervolgens ga je op pad om cliënten in hun eigen huis te verzorgen. Dit kan variëren van wondzorg tot het toedienen van medicatie en hulp bij het wassen en aankleden. - Tussendoor zijn er momenten om administratie bij te werken, zoals het bijhouden van cliëntdossiers. - Er is vaak een middagoverleg om te bespreken wat er in de ochtend is gebeurd en om eventuele aanpassingen in de planning te maken. - De dag eindigt meestal met het afronden van de administratie en een kort eindoverleg met het team. Een stage bij een thuiszorgorganisatie biedt een uitstekende mogelijkheid om te leren hoe je hoogwaardige zorg kunt leveren in een thuisomgeving. Je leert zelfstandig werken, neemt verantwoordelijkheid voor je eigen cliëntenbestand, en krijgt de kans om multidisciplinair samen te werken.

Naar wie zijn wij op zoek?

Vlotte Babbel - Kan gemakkelijk een gesprek aangaan en onderhouden, wat helpt om een goede relatie op te bouwen met cliënten en collega's. Oog voor Detail - Merkt kleine dingen op die anderen misschien over het hoofd zien, van symptomen bij een patiënt tot discrepanties in administratieve documenten. Creativiteit - Vindt innovatieve oplossingen voor onverwachte problemen of uitdagingen, zoals het bedenken van activiteiten voor cliënten of het efficiënter organiseren van taken. Teamspeler - Werkt goed samen met anderen en is altijd bereid om een collega te helpen of gezamenlijke doelen na te streven. Zelfmotivatie - Heeft een sterke innerlijke drive om te leren en te groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Aanpassingsvermogen - Kan snel schakelen tussen verschillende taken Klantgerichtheid Begrijpt de behoeften van de cliënten en streeft ernaar om hen de best mogelijke zorg en ervaring te bieden.

Wat biedt het bedrijf?

Doorgroeimogelijkheden: De mogelijkheid om na de stage door te groeien naar een rol met meer verantwoordelijkheden, zoals teamleider of gespecialiseerd verpleegkundige. Kans op Vaste Aanstelling: Veel studenten krijgen na een succesvolle stage de kans om een vaste positie binnen het bedrijf te verwerven. Hecht Team: Een ondersteunende en collegiale werkomgeving waar samenwerking en teamspirit hoog in het vaandel staan. Flexibele Uren: Mogelijkheid tot flexibel werken, wat vooral handig is voor studenten die hun werk- en studietijd moeten balanceren. Training en Opleiding: Toegang tot regelmatige trainingen en workshops om je professionele vaardigheden te ontwikkelen. Werk en Privébalans: Een beleid dat rekening houdt met een gezonde werk-privébalans, zoals de mogelijkheid om parttime te werken of flexibele werkuren.

Wat ga je leren?

  • Bieden van zorg en ondersteuning
  • B1-K1-W1 Onderkent de gezondheidstoestand op somatisch en psychosociaal gebied (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W2 Adviseert en instrueert over preventie (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W3 Draagt mede zorg voor het individuele plan van de zorgvrager (Zorgverlener)
  • B1-K1-W4 Voert zorg-/begeleidingsactiviteiten uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W5 Voert verpleegtechnische handelingen uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W6 Communiceert met de zorgvrager en het sociale netwerk (Communicator)
  • B1-K1-W7 Stemt de zorgverlening af met de zorgvrager en betrokkenen (Organisator)
  • B1-K1-W8 Reageert op onvoorziene en crisissituaties (Organisator)
  • Werken aan organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Zorgt voor professionele ontwikkeling (Reflectieve EBP professional)
  • B1-K2-W2 Werkt samen met andere beroepsgroepen in de keten (Samenwerkingspartner)
  • B1-K2-W3 Draagt bij aan goede kwaliteit van zorg (Professional en kwaliteitsbevorderaar)

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder