Meewerkend horeca ondernemer

De Visbar De visbar heeft alles om te leren hoe je later net zo succesvol kan ondernemen.

Na een inwerkperiode om het bedrijf te leren kennen worden alle facetten van de opleiding behandeld, van gastheer/vrouw tot bestel procedures, roosters maken, leiding geven en administratie. Tijdens de stage zal de kennis over keuken en wijnen geleerd worden. Onderneemt • Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid • Implementeert het ondernemingsplan • Maakt marktanalyse • Ontwikkelt een ondernemingsplan • Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs • Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming • Voert commerciële activiteiten uit Geeft leiding en voert beheerstaken uit • Begroot financiën • Bewaakt financiën • Maakt een operationeel plan • Plant en verdeelt de werkzaamheden • Stuurt medewerkers aan • Voert intern formele gesprekken Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven • Bereidt gerechten • Creëert en bewaakt sfeer • Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast • Maakt dranken serveergereed • Neemt de bestelling op en serveer

Naar wie zijn wij op zoek?

De meewerkend horecaondernemer is oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar. Hij of zij is belast met de operationele leiding van het bedrijf, bepaalt en bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid en hij werkt mee aan de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden; van het opnemen van bestellingen en drankjes serveren tot het opmaken van de rekening en afscheid nemen van de gast. Hij is in het bedrijf verantwoordelijk voor een passende sfeer, afgestemd op de bedrijfsformule en het gastvrijheidsconcept. De meewerkend horecaondernemer is zich bewust van de invloed van zijn dubbelrol als collega en eigenaar, leidinggevende of werkgever. Verder is hij een koersbepaler en vernieuwer. Iemand die risico's durft te nemen en kan handelen in onzekere situaties.

Wat biedt het bedrijf?

Een leerzame stage in een kleinschalig maar compleet bedrijf wat goed aansluit met de realiteit als de wens er is om later zelfstandig te gaan ondernemen. We bieden een fijne stageplek, vergoeding en kans op een leuke baan.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

lees verder