Tandartsassistent

De Tandendokters B.V. Leerplek voor Gedreven Tandartsassistenten in de Voorhoede van Moderne Zorg

Als toekomstig tandartsassistent in opleiding bij onze praktijk, zul je in een leerklimaat werken waarbij je taken altijd onder supervisie van ervaren professionals worden uitgevoerd. Je begint de dag met het klaarmaken van de behandelruimtes, waarbij je ervoor zorgt dat alles gereed is voor de komende afspraken. Je wordt toegewezen aan een specifieke tandarts of afdeling, waar je de kans krijgt om nauw samen te werken met ervaren tandheelkundige professionals. Hoewel je geen zelfstandige taken hebt, zal je actief betrokken zijn bij het ondersteunen van tandheelkundige procedures, het steriliseren van instrumenten en het uitvoeren van andere ondersteunende taken. Binnen onze praktijk, die beschikt over drie behandelkamers met moderne apparatuur, zul je de kans krijgen om vertrouwd te raken met geavanceerde technologieën. Onder supervisie zul je ook patiënten voorbereiden en geruststellen, en betrokken zijn bij administratieve taken zoals het plannen van afspraken

Naar wie zijn wij op zoek?

Aanvullend is het ook waardevol als de student of werknemer over de volgende eigenschappen beschikt: 9. **Stressbestendigheid:** De tandheelkunde kan soms veeleisend zijn. Het vermogen om kalm te blijven onder druk en stressbestendig te zijn, is van belang om efficiënt te kunnen werken. 10. **Verantwoordelijkheidsgevoel:** Tandartsassistenten dragen bij aan de algehele zorg en veiligheid van de patiënten. Het nemen van verantwoordelijkheid voor toegewezen taken en het bewustzijn van de impact van het werk op de patiëntenzorg zijn cruciaal. 11. **Integriteit:** Een hoge mate van integriteit is nodig bij het omgaan met vertrouwelijke patiëntinformatie en het handhaven van ethische normen in de praktijk. 12. **Technologische bekwaamheid:** Gezien de moderne apparatuur in tandartspraktijken, is het handig als de student of werknemer bekend is met basis computervaardigheden en open staat voor het leren van nieuwe technologieën.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf zorgt ook voor een positieve en inclusieve werkomgeving waarin de student wordt aangemoedigd om bij te dragen aan het team en zijn eigen stem te laten horen. Er is aandacht voor het welzijn van de student, met ruimte voor persoonlijke groei en het opbouwen van zelfvertrouwen. Bovendien biedt het leerbedrijf de mogelijkheid om deel te nemen aan relevante professionele evenementen, conferenties of workshops, waardoor de student een breder begrip krijgt van de tandheelkundige industrie en zijn netwerk kan uitbreiden. Het leerbedrijf waardeert de inzet van de student en erkent het belang van hun bijdrage aan de tandartspraktijk. Door deze uitgebreide ondersteuning en kansen draagt het leerbedrijf bij aan een verrijkende stage-ervaring voor de student of werknemer.

Wat ga je leren?

  • Uitvoeren van front-office taken
  • B1-K1-W1 Neemt de hulpvraag aan, verheldert deze en zet vervolgstappen in gang (communiceren)
  • B1-K1-W2 Zorgt voor de planning van de praktijk/organisatie (organiseren)
  • B1-K1-W3 Verwerkt patiëntgerelateerde informatie en administratie (professioneel handelen)
  • Verrichten van handelingen in het kader van tandheelkundige zorg
  • B1-K2-W1 Voert bepaalde tandheelkundige handelingen uit (vakinhoudelijk handelen)
  • B1-K2-W2 Assisteert bij uitvoeren van tandheelkundige behandelingen (vakinhoudelijk handelen, samenwerken)
  • B1-K2-W3 Geeft voorlichting en advies (gezondheidsbevorderend handelen)
  • B1-K2-W4 Zorgt voor logistiek en beheer (organiseren)
  • Werken aan kwaliteit en deskundigheid
  • B1-K3-W1 Werkt aan de eigen deskundigheid (leren & ontwikkelen)
  • B1-K3-W2 Werkt aan het bevorderen en bewaken van kwaliteitszorg (professioneel handelen)
  • B1-K3-W3 Werkt multidisciplinair samen en stemt werkzaamheden af (samenwerken)
  • B1-K3-W4 Levert een bijdrage aan de begeleiding van (nieuwe) collega's en stagiaires (leren en ontwikkelen)

lees verder