Zelfstandig werkend kok

Restaurant Hemelse Modder Leerling kok (niveau 3)

Hou je van koken en lekker eten? En vindt je het leuk om in een hecht en leuk team stage te lopen in hartje Amsterdam? Als leerling kok voel jij je helemaal op je gemak in de keuken en bereid jij de lekkerste gerechten voor onze gasten. Je begint de middag samen met de chef-kok of souschef om de gerechten van restaurant Hemelse Modder voor te bereiden met verse ingrediënten. ’s Avonds maak je de gerechten af zodat ze er aantrekkelijk uitzien. Je draait je handen niet om voor het voorbereiden van mise-en-place. Je wordt opgeleid door onze chefkok, de sous-chef en drie andere koks. Je bent collegiaal en kan goed zelfstandig werken. De menukaart van restaurant Hemelse Modder wisselt ieder seizoen zodat je alle technieken die je op school leert in de praktijk kunt uitvoeren.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn opzoek naar iemand die een passie heeft voor koken, open staat voor nieuwe uitdagingen en bereid is om veel te leren! Je bent flexibel inzetbaar (weekend en feestdagen), je vindt het leuk om jezelf uit te dagen en kan goed presteren onder druk. Voor een goede communicatie met je collega’s is beheersing van de Nederlandse belangrijk. Je bent creatief en hebt oog voor details.

Wat biedt het bedrijf?

Je krijgt een leerling contract volgens de horeca cao en je deelt mee in de fooi. Voordat de gasten binnenkomen eet je gemeenschappelijk met je collega's de personeelsmaaltijd. Je werkt samen met een leuk en collegiaal team die het leuk vind om zijn kennis en ervaring te delen.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder