Allround mediamaker

Omroep Almelo De lokale omroep in Almelo zoekt enthousiaste student die graag mooie content maakt

Werken bij een lokale omroep die draait op vrijwilligers betekent vooral veel ervaring opdoen en veel vrijheid en eigen inbreng in hoe artikelen en items er uit komen te zien. Natuurlijk aan de hand van de journalistieke basisprincipes, kun je gaandeweg je stage leren in de praktijk. Omroep Almelo, met de mediatakken Aavisie (TV/internet) en AAFM (Radio) werkt ook nauw samen met de regionale omroep RTV Oost. Juist het lokale karakter zorgt ervoor dat je in je stage veel meer 'hands-on' in praktijk mag en kunt doen.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student heeft passie voor het maken van (video) content. Kan werken in groepsverband maar zeker ook zelfstandig. Is ook zeker creatief in het bedenken van oplossingen en goede items voor op de website en op ons tv kanaal. De student is bekend met Social Media en heeft oog voor detail.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf bied een plek aan voor een enthousiaste student om het 'vak' te leren. Leren editen, script schrijven, artikelen maken, video's en interviews voorbereiden. Eigenlijk alles wat er komt kijken bij de dagelijkse uitzendingen van de omroep. Een lokale omroep is de ideaale springplank om veel 'vlieguren' te maken en ook fouten te leren maken. Het is in het begin altijd vallen en opstaan. Door te durfen en te proberen komt de student er goed achter wat diens talent is. We werken in een enthousiast team van journalisten die bestaan uit vrijwilligers maar ook betaalde krachten.

Wat ga je leren?

  • Verricht voorbereidende werkzaamheden voor de media-uiting
  • B1-K1-W1 Bespreekt de opdracht voor de media-uiting
  • B1-K1-W2 Organiseert de werkzaamheden voor de media-uiting
  • B1-K1-W3 Maakt een voorstel voor de realisatie van de media-uiting
  • Realiseert de media-uiting
  • B1-K2-W1 Verzamelt en bewerkt content voor de media-uiting
  • B1-K2-W2 Maakt de media-uiting op, inclusief technische specificaties
  • B1-K2-W3 Rondt de opdracht voor de media-uiting af

lees verder