Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Restaurant Amuse Wil jij later een eigen bedrijf beginnen? Gastheer/-vrouw

Jij gaat samen met Vera de gasten ontvangen en placeren. Vervolgens het hele proces door van drankjes opnemen, adviseren over gerechten en bijpassende wijnen, gerechten en wijnen serveren en tot slot afronden. Gastvrijheid is bij ons erg belangrijk en daarover kan ik jou veel leren. Om gasten goed te kunnen ontvangen moet de ruimte representatief zijn dus jij gaat vegen, stoffen, tafels dekken, glazen en bestek poleren, de bar poetsen en andere voorkomende schoonmaakwerkzaamheden. Het leukste en ook uitdagendste deel is het contact met de gasten en het uitleggen van de verschillende gerechten en dranken. Wij hebben een verrassingsmenu op de kaart staan dus er zijn vaak verschillende gerechten. Omdat wij vrij lang bestaan hebben wij een lange relatie met veel gasten. Je komt in een klein team (direct naast mij) met veel persoonlijke aandacht. Het voordeel is dat je veel mag doen en het nadeel is dat we alle werkzaamheden samen doen (dus ook de schoonmaak).

Naar wie zijn wij op zoek?

Jij bent leergierig en hebt een open houding. Je laat zien dat je (na een tijdje) makkelijk met gasten praat over de producten. Je hebt een verzorgd uiterlijk en hebt oog voor details.

Wat biedt het bedrijf?

In Amuse krijg je veel aandacht. Als jij er bent, zijn wij (Pim & Vera) er ook. Wij hebben inmiddels veel ervaring en zullen jou meenemen in alle processen. Je leert hier niet alleen over gastheerschap maar ook over het runnen van een eigen bedrijf. Als jij passie hebt voor de horeca zou je zelfs onze toekomstige opvolgen kunnen zijn! Je eet iedere werk-avond met ons mee en wordt uitgenodigd mee te gaan naar beurzen en groothandels (niet verplicht)

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder