Kok

Restaurant "In de Vennen"

Wat maak je van een appel en een ei? De beste kok, dat wordt jij. Leer het vak kennen, op de Somerense Vennen. Camping de Somerense Vennen is een combinatie van een camping en restaurant. Waarbij in het restaurant gebruik gemaakt wordt van de “Franse keuken”. Het bedrijf is sterk seizoensgebonden, met drukke periodes in de zomers en een relatief rustige periode in de wintermaanden. De menukaart bestaat uit lunch en diner. De gerechten worden bereid met deels verse producten en deels halffabricaten. Convenience producten zul je in de keuken dus niet tegenkomen. Het restaurant is zeer laagdrempelig opgezet met voor ieder wat wils. We hebben plaats voor circa 80 couverts binnen in het restaurant. Dit wordt in de zomer uitgebreid met plaats voor ongeveer 100 couverts op het terras. Ons bedrijf wil d.m.v. de mogelijkheid om BBL leerlingen op te leiden, laten zien hoe leuk het is om dit werk te doen. Daarbij willen wij onze kennis van alle keukenwerkzaamheden overdragen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Goede competenties en flexibiliteit

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat

lees verder