Zelfstandig werkend kok

Restaurant Bleij September 2024: 2e of 3e jaars leerling (Zelfstandig werkend) Kok? WELKOM IN ONS TEAM!

Wij vinden het belangrijk dat je veel kan leren tijdens je stage periode. Dit doen wij door je volledig mee te laten draaien in de keuken. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat je laat zien dat je graag wilt leren, het leuk vindt om te koken en dat je leuk vindt om uiteindelijk zelfstandig te werken. Uiteraard zorgen we ervoor dat je de werkprocessen voor je opleiding onder knie krijgt, zodat je met vlag en wimpel zal slagen! Naast de vaktechnische vaardigheden, leren we je ook graag beroepsvaardigheden bij, zoals omgang met je collega's en gasten, je houding op de werkvloer etc. Leuk succes verhaal uit de praktijk: ' Een oud leerling heeft bij het bij ons zo erg naar zijn zin gehad, veel geleerd, veel inzet getoond, waardoor hij aan het eind van zijn stageperiode, zelfstandig de keuken heeft kunnen draaien'!

Naar wie zijn wij op zoek?

De student beschikt over een gezonde dosis humor, flexibiliteit, is een teamplayer en houdt van hard werken met aan het eind van de dag gezellig een drankje drinken met collega's. Qua vaardigheden zou het fijn zijn als de student al de basisvaardigheden van de keuken beheerst. Wij zijn op zoek naar een 2e, 3e of 4e jaars student.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt een gezellig en hecht klein team dat houdt van gezelligheid. Dat staat voorop! Als je het naar je zin hebt, zijn er uiteraard mogelijkheden om na je stage te blijven werken. Dat is eigenlijk ook ons doel van het aanbieden van een leer/werkplek. In veel gevallen komen leerlingen/stagiaires ook bij ons werken, tijdens of na hun stageperiode.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder