Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Restaurant Groenland Puur, biologisch, enthousiast, gastronomisch, jong bedrijf zoekt een leerling die we veel kunnen bieden maar waar we ook veel van willen leren!

Restaurant Groenland werkt met jonge professionals met liefde voor het vak. Deze liefde willen wij je graag bijbrengen, je alle facetten van het vak leren zodat je als gastheer of -vrouw vol vertrouwen je vak kunt uitoefenen. Je gaat onder begeleiding alle stappen van je opleiding in de praktijk brengen. Je krijgt hierbij veel vrijheid om hier je eigen draai aan te geven en mag je ook fouten maken. Zolang je daar maar van leert. Je gaat in de bediening meedraaien, zul je verantwoordelijk zijn voor de gasten, de ontvangst, placering, reserveringen, toelichting van de menukaart, uitleg van wijnen en gerechten aan gasten. je zult een all-round gastheer of -vrouw zijn aan het einde van je opleiding, met de nodige praktijkervaring!

Naar wie zijn wij op zoek?

Je vind het uiteraard leuk om contact te maken met gasten, ben je zorgzaam, hou je van een gezellig praatje aan tafel, wil je alles weten over de gerechten en wijnen. Je vind het leuk om cocktails te maken, een stukje verantwoordelijkheid te nemen en met veel, vooral jonge, collega's samen te werken. Je bent niet bang om hard te werken en soms even door te gaan waar een ander stopt.

Wat biedt het bedrijf?

Het team van restaurant Groenland bestaat uit een hecht, trouw en hardwerkend team. Een aantal van de collega's zijn hun carrière begonnen als leerling en hebben nu een vaste aanstelling binnen het bedrijf. Deze mogelijkheden zijn er wellicht ook voor jou!

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder