Manager / ondernemer horeca

Me Gusta! Wie wordt mijn rechterhand?

De werknemer gaat in principe van alles doen, wat komt kijken bij het runnen van een horecabedrijf. Dat is uiteraard een stukje gastvrijheid en vakkennis, maar ook voorraadbeheer, personeelsplanning en aansturing. Tot en met het financieel afsluiten van de dag.

Naar wie zijn wij op zoek?

Uiteraard moet je communicatief vaardig zijn. Dat wil zeggen dat je makkelijk met mensen praat, je collega's op een respectvolle manier benaderd en zelf ook open staat voor kritiek. Daarnaast moet je enthousiasme hebben voor het vak. Je wil graag de mooiste cappuccino maken, het beste wijn-advies geven en alle gasten een onvergetelijke avond bezorgen.

Wat biedt het bedrijf?

Me Gusta bestaat op dit moment 17 jaar en het verloop in personeel is in al die jaren bijzonder laag geweest. Diverse personen werken al vanaf het begin nog steeds bij Me Gusta en andere personen al meerdere jaren. Wij krijgen regelmatig nog bezoek van oud-werknemers voor een kopje koffie en een babbbeltje. Dat zegt, denk ik, iets over de sfeer bij Me Gusta. Er is altijd een mogelijkheid van een vaste aanstelling en een goede doorgroeimogelijkheid, maar dat is ook heel afhankelijk van jouw talenten en je inzet.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder