Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

De Gouden Karper Herberg de Gouden Karper in Winsum (mooiste dorp van Nederland), zoekt een leerling gastvrouw/heer!

Wij vinden het eervol om leerlingen in ons bedrijf op te leiden. Willen graag onze kennis doorgeven en ons gastvrouwen/gastheren team completeren. Je zult bij ons een prettige werksfeer aantreffen en op het gebied van gastvrijheid en hospitality veel gaan leren op het gebied van gastbenadering, drankenkennis, menuleer, kasregistratie, product kennis, serveer techniek enz. Je wordt begeleid door mensen met veel horeca ervaring die sociaal voelend zijn en weten dat er foutjes gemaakt kunnen worden als je het vak aan het leren bent. We serveren lunch en diner in ons café restaurant met terras. Wees niet bang om te reageren, contact ons, je bent van harte welkom.

Naar wie zijn wij op zoek?

De instelling hebben om veel te willen leren en vragen te stellen. Vriendelijk, gastvrij en open zijn. Geïnteresseerd zijn en goed kunnen luisteren. In een team kunnen functioneren

Wat biedt het bedrijf?

Leuke plek om werkervaring op te doen. Er moet hard worden gewerkt, maar wel op leuke en leerzame wijze. Aandacht, zorg en een goede begeleiding voor de leerling/stagiair om het vak goed te kunnen leren. De leerling wordt omgeven door vriendelijke vakbekwame mensen met zeer veel ervaring. De leerling wordt niet aan zijn lot overgelaten en alle door de school opgegeven opdrachten worden behandeld en of in overleg samengesteld. Er mogen fouten worden gemaakt.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder