Manager / ondernemer horeca

Van der Valk Hotel Lelystad Leidinggevende bediening (BBL)

Kenmerkend in de functie is de dienstverlening in het algemeen en het reageren op en managen van de verwachtingen en wensen van de gasten in alle fasen van hun bezoek. Hij/zij neemt (tafel)reserveringen aan, ontvangt gasten bij binnenkomst, begeleidt en adviseert ze bij hun menukeuze, serveert gerechten en dranken uit en rekent met hen af. • Verzorgen van mise en place; • Beheren van de gebruiks- en verbruiksvoorraad; • Signaleren van verwachte tekortkomingen en gebreken, zodat de voortgang niet in gevaar komt; • Toewijzen van werkzaamheden; • Opnemen van bestellingen; • Raadplegen van de leidinggevende of de keuken bij uitzonderlijke wensen van gasten; • Doorgeven van bestellingen aan keuken; • Zo nodig zelf klaarmaken van eenvoudige bestellingen; • Aanvoeren en klaarzetten van (ontbijt)buffetten; • Serveren van bestellingen; Controleren, afdragen en verantwoorden van ontvangen gelden; • Opmaken van rekening en afrekenen met gasten.

Naar wie zijn wij op zoek?

Organisatorisch Overzicht behouden tijdens drukte Sociaal Gastvrij Welwillend Gemotiveerd

Wat biedt het bedrijf?

Daarnaast kan je in ieder geval rekenen op: Een functie binnen een familiebedrijf met een gezellige werksfeer?waar teamwork de basis van het succes is; Een family and friends membercard die jou korting geeft op o.a. overnachtingen en in onze restaurants; Een sportschoolabonnement / bedrijfsfitness; Regelmatig personeelsborrels en teamuitjes; Tot slot kan je wat ons betreft direct beginnen.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder