Leidinggevende bediening

De Bles

Als leerling wordt je aan de hand meegenomen binnen ons mooie bedrijf De Bles. Al sinds 1685 een begrip in Stompwijk en omstreken. Geen dag is hetzelfde binnen het restaurant en de partyherberg. Van a la carte diners, lunch tot grote diners en buffetten, bruiloften en andere festiviteiten. Je krijgt passende opdrachten en verantwoordelijkheden en draait als een volwaardig lid van het (keuken)team mee.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student of werknemer beschikt over een goede instelling en wil graag iets leren. Hoe veel energie en tijd jij in je stage/werk stopt, kun je van ons terug verwachten! Wees niet bang om te vragen of dingen te proberen, je bent hier ten slotte om te leren! Flexibiliteit, creativiteit, goede communicatie en oog voor detail zijn gewenste eigenschappen.

Wat biedt het bedrijf?

De Bles is onderdeel van Hilgersom Horeca, een gezellige, jonge en ambitieuze onderneming. Ons team bestaat uit hardwerkende collega's die samen streven naar dezelfde doelen, maar daarbij niet uit werkplezier uit het oog verliezen. Als je op zoek bent naar een unieke werkplek dan ben je bij ons aan het goede adres. We vragen wel wat van onze studenten, inzet en verantwoordelijkheid, maar daar staat ook wat tegenover. Alle energie die jij in de leerplaats steekt, kan je van ons terug verwachten.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

lees verder