Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Strandrestaurant Paal 6 Zon, zee, stage

De student gaat meewerken in het bedrijf, waarbij hij of zij wordt opgeleid tot volwaardig gastheer of gastvrouw. Dit houdt in dat hij of zij aan het einde van het leerjaar alle basis handelingen op perfecte wijze weet uit te voeren. Denk hierbij aan gasten ontvangen, bestellingen opnemen, bestellingen klaarmaken bij de bar, het serveren van eten en drinken en de gasten op een gepaste manier gedag zeggen.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student is assertief, collegiaal, leergierig en een echte doorzetter. Daarnaast is de student een teamspeler en houd ervan om in een groot team te werken. Op drukke dagen staan we met een team van 16 personen in de bediening en daarom is goed kunnen communiceren ook erg belangrijk.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bij Paal6 hechten veel waarde aan ons gezellige team. We vinden het leuk om na het werk nog een drankje te doen en gezamenlijk te lachen. Gedurende de werkdag werken wij nauw samen en helpen we elkaar waar nodig. Ook zijn er mogelijkheden tot een vaste aanstelling, en daarbij ook mogelijkheden om door te groeien binnen ons bedrijf. Daarnaast voor ontspanning organiseren wij een wintersport voor alle collega's naar Oostenrijk! wie wil daar nou niet bij zijn.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder