Leidinggevende bediening

Restaurant De Boomstam Ben jij de toekomstige restaurantmanager?

De student is samen met mij verantwoordelijk voor het restaurant, maakt de planning, noteert reserveringen, doet de kasafsluiting, verzorgt de inkoop eigenlijk alles wat erbij komt kijken om een restaurant te kunnen runnen. Het eerste gedeelte van de stage bestaat uit: het leren kennen van het bedrijf en daarna gaan we stap voor stap de taken uitbreiden. Totdat je een een taak kan overnemen, loop je met mij mee, totdat je de taak onder de knie hebt. Ik blijf het aanspreekpunt voor als je vragen mocht hebben. Jouw functie geeft veel vrijheid in het meedenken en verbeteren van onze dienstverlening. Aan het einde van het jaar zou je in staat kunnen zijn om het restaurant te runnen. Uiteraard werk je zelf ook altijd mee in het restaurant en verwachten wij van jou dat jij het goede voorbeeld geeft!

Naar wie zijn wij op zoek?

Je bent verantwoordelijk en je houdt je zelf aan gemaakte afspraken. Je bent dienstbaar en staat open voor nieuwe perspectieven, net zoals dat wij open staan voor nieuwe mogelijkheden, die jij te bieden hebt. Een mentaliteit waarbij jij de mouwen opstroopt en een oog voor detail is een must!

Wat biedt het bedrijf?

Wij zijn een groot bedrijf en bieden jou alle mogelijkheden om jouw competenties te laten groeien, zodat jij aan het eind van jouw stage een restaurant draaiende kunt houden. Mocht er wederzijdse tevredenheid zijn, dan zijn er mogelijkheden om een vaste aanstelling te krijgen met onder andere de taken die dan reeds vervult.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder