Zelfstandig werkend kok

Hotel Okura Amsterdam Apprentice - Serre Kitchen

Als leerling ben je samen met de rest van het team verantwoordelijk voor het bereiden van uiteenlopende gerechten, het uitvoeren van mise en place activiteiten en het schoonhouden van de keuken. Je hoofdtaken zullen zijn: -Het bereiden van gerechten conform de vastgestelde standaarden, receptuur en planning; -Bijdragen aan de ontwikkeling van producten voor het menu; -Het treffen van voorbereidingen met betrekking tot gerechten; -Het beoordelen van de kwaliteit, versheid en houdbaarheid van ingrediënten; -Het verzekeren van de kwaliteit, smaak, structuur en kleur van gerechten en het aanpassen daarvan wanneer nodig; -Het naleven van voorschriften met betrekking tot hygiëne. Wees gerust, je werkt niet alleen! Naast werken binnen je eigen team, werk je ook nauw samen met andere teams binnen het hotel. Want alleen door samen te werken bereiken we de beste resultaten. Je werkt in wisseldiensten van maandag t / m zondag. Je werkt 4 dagen per week, 8 uur per dag.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn in de eerste plaats geïnteresseerd in jou en hoe wij jou de beste leerling ervaring kunnen bieden. Daarnaast verwachten wij van jou het volgende: - Je bent leerling aan een van de ROC scholen in Nederland; - Je bent leergierig en staat open voor feedback; - Je hebt goede communicatieve vaardigheden; - Je kan je uitdrukken in het Engels (lezen en spreken); - Je bent in staat om accuraat, georganiseerd en zelfstandig te werken.

Wat biedt het bedrijf?

Contract: Leerling contract, 12 maanden Salaris: Leerling salaris. Vakantiedagen: 21 dagen op basis van 0.8 FTE Bonus: 1 week salaris bij het behalen van je SMART doelen Reiskostenvergoeding: Vanaf 10 km woon-werkverkeer CAO: Horeca CAO - Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden om elke dag een beetje beter te worden. Wij bieden je een online e-learning bibliotheek met meer dan 300+ opleidingen; - Veel ruimte voor het delen van nieuwe initiatieven, ideeën en verbeteringen volgens onze Lean-filosofie; - Een keer per jaar 50% personeelskorting in een van onze restaurants (lucky you!); - Het hele jaar 20% personeelskorting in een van onze restaurants; - Geweldige personeelsevenementen; - Vitaliteitsweken en maandelijkse gezondheidsdagen; - Mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden; - Mogelijkheid om crosstrainingen te doen om meer te leren over andere afdelingen, neem bijvoorbeeld een kijkje in onze Japanse keuken!

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder