Zelfstandig werkend kok

Barbu Werken bij Barbu. Klassiek Frans met een moderne draai, waarbij alles ambachtelijk wordt gemaakt.

De student of werknemer is verantwoordelijk voor zijn of haar partie in de keuken. Hij/zij mag creatief meedenken als het gaat om gerechten op de kaart. Op een normale werkdag beginnen we met de mise-en-place en draaien daarna diner. Alles wordt bij ons ambachtelijk gemaakt, van de paté tot de jus en van de brioche tot het ijs. We maken onze vis zelf schoon, we werken met alles van het dier en proberen geen waste te hebben. Als we bij het ene gerecht hangop gebruiken, gebruiken we de wei (restproduct van de hangop) in een ander gerecht.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student of werknemer moet in de eerste plaats leergierig zijn en passie hebben voor het koksvak. Wij streven altijd naar een blij gezicht van de gast en dit doen we met zijn allen. We vullen elkaar hierin aan. Het is dus ook belangrijk dat je je als teamspeler opstelt, zelf creatief bent, maar ook open staat voor de creativiteit van een ander.

Wat biedt het bedrijf?

Barbu is een jong bedrijf waarin voldoende doorgroeimogelijkheden zijn. Denk hierbij aan een vaste aanstelling en/of het doorgroeien doormiddel van cursussen en trainingen. Daarnaast zijn we een klein maar hecht team waarin we hard voor elkaar en de gasten werken. Onze voornaamste bezigheid is het draaien van diner, maar we hebben ook regelmatig evenementen. Denk aan bruiloften, feesten, zakelijke lunches, etc. Dit vraagt om een stukje flexibiliteit en leert je ook op een andere manier denken.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder