Leidinggevende bediening

Café Bistro Jules Klassieke Franse Bistro met moderne twist en een gezellige binnentuin

Café Bistro Jules is een dynamisch bedrijf. We zijn open voor zowel lunch als diner en draaien daarnaast diverse partijen. Het grootste aandeel is wel a la carte, met veel aandacht voor wijnen. Hierin is veel ruimte om extra kennis op te doen. We werken niet met een vaste barman of runners, je bent met het hele team verantwoordelijk voor alle taken vanaf het ontvangst tot aan het serveren van de koffie na het diner.

Naar wie zijn wij op zoek?

We verwachten een open houding. Interesse in wijn is een pre. Omdat we in een relatief klein team werken en alles samen doen, is het belangrijk dat je een teamplayer bent. Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel, maar we houden ook van de juiste etiquette met een knipoog.

Wat biedt het bedrijf?

De student kan bij ons op alle vlakken meewerken. We bespreken aan het begin van de stage graag de wensen en de leerdoelen van de student. Een kijkje in de keuken is bijvoorbeeld mogelijk, maar er is vooral veel te leren op wijngebied. We hebben een wijnkaart met ruim 200 wijnen, dus voor ieder wat wils. Maar laat het je vooral niet afschrikken, niemand die binnenkomt kent deze allemaal en dat wordt ook zeker niet verwacht. 10% is al een goede score;)

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder